PDA

Επιστροφή στο Forum : Omnia Cooked Rom > Αναβαθμιση omnia I σε win 7


opiumpit.t
17-12-2009, 14:15
θελω να ρωτησω αν μπορω να αλλαξω rom με win 7. εχω omnia vdf και επελεξα να βαλω την Vodafone BDHH4 με ράδιο Vodafone BUIB1 (Super Vf Rom). ειναι η πρωτη μου αποπειρα και ελπιζω να μην το καψω γιατι δεν εχω ασχοληθει καθολου με το θεμα omnia. ευχαριστω πολυ..

nectons
17-12-2009, 15:49
Γίνεται αυτό με διάφορους τρόπους.

Ο ποιο ανώδυνος είναι αυτός που λέγετε Windows XP Mode στα Windows 7. ΒΑΣΙΚΗ προυπόθεση είναι ο επεξεργαστής του μηχανήματός σου καθώς και η μητρική/chipset του PC σου να υποστιρήζει την δυνατότητα Hardware Virtualization!

Θα πρέπει να μπεις στο bios του μηχανήματός σου και να ψάξεις μέσα στα μενού ρυθμίσεων κάπου να βρεις αυτόν τον όρο και να το κάνεις enable αν δεν είναι ήδη.

Μόλις το κάνεις αυτό τα πράγματα γίνονται πολύ εύκολα. Κατεβάζεις από την Microsoft 2 αρχεία από εδώ http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx . Βάλε στα πεδία τι λειτουργικό έχεις (64 η 32 bit) , επέλεξε την γλώσσα και κατέβασέ τα. Το ένα είναι το Virtual PC έκδοση για τα 7 και "ζυγίζει" περίπου στα 8-10 megabytes και είναι σε μορφή αναβάθμισης των Windows και το άλλο είναι η ειδική έκδοση Windows XP εννοείται με πλήρη registration κλπ και "ζυγίζει" και αυτή περίπου στα 490 megabytes.

Όταν θα έχεις τελειώσει θα τρέξεις το Virtual PC και θα έχεις Windows XP μέσα στα 7 όποτε το θελήσεις και το σημαντικότερο θα "βλέπει" τις θύρες USB ξεχωριστά από τα 7 !! Αυτό που θέλουμε δηλαδή.

Έχω κάνει και εγώ φλασάρισμα Ομνια μέσα από τα 7 αλλά και άλλο ένα παλικάρι από την ομάδα (gpap2004 ) με επιτυχία ;)

Αν έχεις πρόβλημα πες μας.

:)

manosandrea
17-12-2009, 18:35
Εγω παντως με 7 σε win xp mode δεν τα καταφερα με το ομνια 1.

Που ειναι ο οδηγος φλασαρισματος του ομνια 1 σε win 7 ?????

Θα δοκιμασω με grand prix σε win xp s.pack3 compatibility και win xp 32 drivers ( ισως αυριο )

Δηλαδη ,βασικα, οπως φλασαρουμε και το ομνια 2 , αλλα με grand prix.

chriskleov
28-02-2010, 16:37
ΜΑΓΚΕΣ ΜΟΛΙΣ ΦΛΑΣΑΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ VISTA ΥΠΟΘΕΣΗ 5 ΛΕΠΤΩΝ!!!ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΧΡ!!!!ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΣΤΑ 7!!!YES!!YES!

OmniaFan
11-03-2010, 01:32
μπα... στα χρ θα συνεχιζω να το κανω.

JOHNVAS
04-05-2010, 17:29
Στα Windows XP Mode πως γίνεται αυτόματη η σύνδεση στο usb ;:(
όταν πχ θέλουμε να κανούμε σύνδεση το κινητό για να γίνει πρέπει να κανουμε κλικ πάνω πάνω στην επιφάνεια εργασίας εκεί που λέει usb και να κάνουμε μετά κλικ στην σύνδεση......
Δεν γίνεται αυτόματη σύνδεση πως μπορεί να αλλάξει αυτό???:(
Διαφορετικά δεν γίνεται φλασάρισμα απο Windows XP Mode
Επίσης ούτε και σε virtualbox τώρα αν υπάρχει κανένα κόλπο δεν ξέρω.......

niknikolas1
07-05-2010, 12:02
παιδια πως θα κανω φλασαρισμα (ΧP) σε ομνια i900?
ειναι ενος φιλου κ δεν ξερει να το κανει...κι εγω εχω το samsung symbian oποτε δεν ξερω ουτε εγω! ευχαριστω

mziko
07-05-2010, 14:11
Δες εδώ http://www.bytheway.gr/portal2/forum/showthread.php?t=6664

πολύ καλό δίαβασμα των οδηγιών γιά να μη κάψεις το μηχανάκι ή αυτό ειναι το ιδιο

ΑΛΛΑΓΗ ROM – RADIO ΜΕ ΕΚΤΕΛΕΣΙΜΟ ΑΡΧΕΙΟ .exe ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΕ WINDOWS XP

1. Χρησιμοποιήστε υπολογιστή με windows XP 32 bit με Service Pack 2 και άνω. Μην έχετε λειτουργία screen saver. Προτιμάται φορητός Η/Υ με εγκαταστημένο το activesync 4.5 (είναι η τελευταία έκδοση), ελληνικό ή αγγλικό. Βεβαιωθείτε ότι το PC σας έχει USB 2.0 και ΟΧΙ USB 1.1! Αυτά είναι πολύ σημαντικά για να μην κάψετε το ΟΜΝΙΑ σας.

2. Πρέπει να εγκατασταθούν οι drivers της Samsung από http://www.samsungmobile.com (http://www.samsungmobile.com/) Κάντε μία επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας.

3. Κάντε hard reset το τηλέφωνό σας πριν την σύνδεση της συσκευής.

4. Απενεργοποιήστε οποιοδήποτε firewall και antivirus έχετε, αν έχετε! Αυτό είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

5. Συνδέστε το ομνια με το pc και αφήστε το activesync να βρει και να συνδεθεί με το ΟΜΝΙΑ. Δεν χρειάζεται να κάνετε συγχρονισμό ( ξετσεκάροντας όλες τις επιλογές, επαφές κλπ).

6. Μόλις γίνει ο συγχρονισμός eτσι όπως είστε συνδεδεμένοι, τρέξτε το αρχείο ονομα_ρομ.exe που επιθυμείτε και ΚΛΕΙΣΤΕ το τηλέφωνό σας πλήκτρο on-off. Σιγουρευτείτε ότι έκλεισε.

7. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ενεργοποίησης να ανοίξει το ΟΜΝΙΑ. Θα δείτε το πλήκτρο START του προγράμματος εγκατάστασης να "φωτίζεται". Το πρόγραμμα θα βρει το τηλέφωνο, και η αναβάθμιση θα ξεκινήσει. Θα βλέπετε μια ΜΠΛΕ μπάρα που θα εμφανίζει ποσοστά της τρέχουσας διαδικασίας. Όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, θα σας γράψει στην μπάρα Job done Αυτή είναι και η μαγική λέξη της επιτυχίας!

8. Περιμένετε να επανεκκινηθεί το ΤΗΛΕΦΩΝΟ σας θα ακουσθεί ο ήχος ανοίγματος και ΜΟΛΙΣ εμφανιστεί το λογότυπο της Samsung ή όποιο άλλο logo, ΤΟΤΕ αποσυνδέετε το καλώδιο usb.

9.Μετά την αρχική παραμετροποίηση κάντε hard reset το τηλέφωνό σας μετά την ρύθμιση της συσκευής και στην συνέχεια παραμετροποίηση και εγκατάσταση όλων όσων θέλετε.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.
Καθορίζουν την ανεύρεση και επικοινωνία του τηλεφώνου με το πρόγραμμα αναβάθμισης. Συγκεκριμένα, με τον bootloader , ο οποίος είναι ΠΟΛΥ ευαίσθητος σε διαταραχές της τάσης του υπολογιστή ή σε μη σωστή εγκατάσταση των drivers. Είναι η πιο συχνή αιτία αποτυχίας της εγκατάστασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ Για αλλαγή RADIO κάνουμε τα στάδια 3-5-6-7-8 Δεν χρειάζεται Hard Reset σε αλλαγή radio

3. Απενεργοποιήστε οποιοδήποτε firewall _antivirus έχετε, αν έχετε! Αυτό είναι πολύ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

5. Συνδέστε το ΟΜΝΙΑ με το pc και αφήστε το activesync να βρει και να συνδεθεί με το ΟΜΝΙΑ. Δεν χρειάζεται να κάνετε συγχρονισμό ( ξετσεκάροντας όλες τις επιλογές, επαφές κλπ).

6. Μόλις γίνει ο συγχρονισμός Έτσι όπως είστε συνδεδεμένοι, τρέξτε το αρχείο όνομα_Radio.exe που επιθυμείτε και ΚΛΕΙΣΤΕ το τηλέφωνό σας πλήκτρο on-off. Σιγουρευτείτε ότι έκλεισε.

7. Πατήστε παρατεταμένα το κουμπί ενεργοποίησης να ανοίξει το ΟΜΝΙΑ. Θα δείτε το πλήκτρο START του προγράμματος εγκατάστασης να "φωτίζεται" Το πρόγραμμα θα βρει το τηλέφωνο, και η αναβάθμιση θα ξεκινήσει. Χρειάζονται περίπου 2 λεπτά. Όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, θα σας γράψει στην μπάρα Job done Αυτή είναι και η μαγική λέξη της επιτυχίας!

8. Περιμένετε να επανεκκινηθεί το ΤΗΛΕΦΩΝΟ σας θα ακουσθεί ο ήχος ανοίγματος και ΜΟΛΙΣ εμφανιστεί το λογότυπο της Samsung ή όποιο άλλο logo, ΤΟΤΕ αποσυνδέετε το καλώδιο usb.

Συνιστάται η χρήση της ιδίας θύρας USB σε μελλοντική αλλαγή των παραπάνω και η ενεργοποίηση του firewall-antivirus μετά το πέρας των εργασιών by www.bytheway,gr

geoibiza
19-06-2010, 13:02
καλησπερα,
εχω το samsung omnia i900 με τισ ρυθμισεισ τησ vodafon και εχω στο laptop μου τα windows 7. Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει φλασαρισμα στα windows 7;
Αν έχει κάνει κάποιος ας μου πει σας παρακαλώ τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στα win7 για να κάνω και εγώ φλασαρισμα στο ομνιακι μου.
Ευχαριστω εκ τον προτερων!

thomasskoy
19-06-2010, 13:12
καλησπερα,
εχω το samsung omnia i900 με τισ ρυθμισεισ τησ vodafon και εχω στο laptop μου τα windows 7. Μήπως έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει φλασαρισμα στα windows 7;
Αν έχει κάνει κάποιος ας μου πει σας παρακαλώ τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στα win7 για να κάνω και εγώ φλασαρισμα στο ομνιακι μου.
Ευχαριστω εκ τον προτερων!
φιλε μου δες πιο πανω στο 2ο ποστ του nectons.εχει αναλυτικες οδηγιες.

geoibiza
19-06-2010, 13:49
στο δικο μου το laptop την εχει αυτη την ρυθμιση Hardware Virtualization αλλα δεν μπορω να την αλλαξω.. ουτε enable να την κανω.

geoibiza
19-06-2010, 14:27
τελικα βρηκα απο αλλο laptop την ρυθμιση Hardware Virtualization και την εκανα enable ολλα οκ. κατεβασα και τα 2 αρχεια και τα εκανα εγκατασταση. μετα ακολουθω την διαδικασια που λετε αλλαγη ρομ ραδιο με εκτελεσιμο αρχειο.exe σε υπολογιστη με windows XP ????

geoibiza
19-06-2010, 18:25
σασ παρακαλω αν μπορει καποιοσ ασ με βοηθισει. τα εκανα ολα τα βηματα που εγραψε ο φιλοσ mziko αλλα στο 7 Παταω παρατεταμένα το κουμπί ενεργοποίησης να ανοίξει το ΟΜΝΙΑ. δεν βλεπω το πλήκτρο START του προγράμματος εγκατάστασης να φωτίζεται. Το πρόγραμμα δεν βρησκει το τηλέφωνο, και μου γραφει NO PDA DEVICE FOUND... Close device
time out-- τι κανω λαθοσ???

stavax
12-02-2011, 15:36
Σε Windows 7 64 bit τι κανουμε

Phlegethon
15-02-2011, 10:40
Εχω win7 64bit και μεσω vmware τα winXP 32bit Professional.
Μπορω να φλασαρω μεσω vmware ή υπαρχει κινδυνος να καψω τη συσκευη?

Κουκλάκις
15-02-2011, 11:16
Καλυτερα μην το κανεις βρες ενα μηχανημα με xp να εχεις το κεφαλι σου ησυχο!

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

jason_gr
12-10-2011, 23:23
Εχω windows 7 64 bit .Ο παρακάτω οδηγός κάνει δουλειά?

http://www.samsung-omnia.org/rom-discussion/flashing-in-windows-7/