ΓΕΩΠΑΘΟΛΟΓΙΑ - ByTheWay Forums
 
 
 
ByTheWay Forums
     

Left Nav Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Συχνές Ερωτήσεις Ημερολόγιο Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα Right Nav

Left Container Right Container
 

Επιστροφή   ByTheWay Forums > Υπαρξιακές ανησυχίες > Ζωή. Ύπαρξη. Αλήθεια.

Ζωή. Ύπαρξη. Αλήθεια. Γιατί υπάρχουμε? Το νόημα της ζωής. Επιστημονικές θεωρείες. Θρησκευτικές θεωρίες. Ανώτερα όντα και η αλήθεια της ύπαρξης. Κοσμική σκόνη και άλλα φαινόμενα που επηρεάζουν την ζωή μας. Η συνωμοσία του σύμπαντος και η δύναμή του.

Απάντηση στο θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολογήστε το θέμα Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-01-2009, 13:34   #1
steevemary
Senior Member
Το avatar του χρήστη steevemary
 

Προεπιλογή ΓΕΩΠΑΘΟΛΟΓΙΑ

Click the image to open in full size.


Τι είναι η Γεωπαθολογία


Γεωπαθολογία είναι η μελέτη της φύσης των Γήινων γραμμών, των υπόγειων υδάτινων ρευμάτων, των Γήινων ατελειών, των ενεργειακών δινών καθώς και της επίδρασης όλων των παραπάνω στην υγεία μας και την καλή μας διαβίωση.

Ο όρος Γεωπαθητικό στρες περιλαμβάνει τις επικίνδυνες ενέργειες όλων των ειδών, φυσικά δίκτυα, γήινες αρνητικές γραμμές και φλέβες ύδατος, όπως επίσης και ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) καλωδιώσεων και πολλές οικοκυρικές συσκευές (φούρνοι μικροκυμάτων, τηλεοράσεις, ραδιόφωνο) με ειδική έμφαση στα ασύρματα τηλέφωνα, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις οθόνες τους.

Πολλές ιατρικές μελέτες που έγιναν στην Γερμανία τα τελευταία 70 χρόνια δείχνουν μια ισχυρή αλληλεπίδραση μεταξύ των χρόνιων προβλημάτων υγείας και των γεωπαθητικών ζωνών που βρίσκονται ακριβώς από κάτω. Για παράδειγμα, το κρεβάτι ενός ασθενούς ή το γραφείο εργασίας. Για μια μεγάλη χρονική περίοδο αυτές οι επιβλαβείς ενέργειες όχι μόνο αδυνατίζουν τις ενέργειες ενός ατόμου αλλά και μπλοκάρουν την επιτυχία των ιατρικών θεραπειών είτε είναι της παραδοσιακής ιατρικής είτε της εναλλακτικής.

Πώς εντοπίζονται οι γεωπαθητικές ζώνες και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Αυτό γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών για τη μέτρηση της ηλεκτρικής επιβάρυνσης, σαν ηλεκτρικά, μαγνητικά και υψηλών συχνοτήτων πεδία. Για τη μέτρηση των βλαβερών επιδράσεων στο σώμα κάποιου χρησιμοποιείται η μέθοδος “dowsing” καθώς και μια μέθοδος που καλείται “AK-Testing” (τεστ εφαρμοσμένης κινησιολογίας).

Πώς να προστατευθούμε από τις βλαβερές γήινες ενέργειες.

Ο πρώτος κανόνας είναι να απομακρυνόμαστε από αυτά τα σημεία. Μετακίνησε το κρεβάτι ή το γραφείο, αν είναι δυνατόν. Αν δεν είναι δυνατή η αλλαγή της θέσης, κάποια φυσικά υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικό βαθμό προστασίας ανάλογα με το υλικό και την ποιότητα. Τα παλιότερα χρόνια η κατασκευή των σπιτιών με φυσικά υλικά παρείχε προστασία. Τα νέα υλικά χτισίματος, όπως το μπετόν, δυστυχώς, παρέχουν πολύ μικρή προστασία. Οι Γερμανοί συγγραφείς, Wilhelm Gerstung και Jens Mehlhase, M.D., έχουν ξοδέψει χρόνια έρευνας εξετάζοντας αυτές τις ενέργειες και τα υλικά προστασίας από αυτές.


Ποια είναι τα κυριότερα ζητήματα υγείας που συσχετίζονται με το γεωπαθητικό στρες.

Γενική εξάντληση, ακόμα και μετά από ένα μακρύ νυχτερινό ύπνο ενώ θα έπρεπε να νοιώθεις φρέσκος, αλλά αντίθετα είσαι κουρασμένος ή νοιώθεις σα να σ’ έχουν δείρει.

Συνεχής πόνος στην πλάτη.

Ημικρανίες.

Κάθε χρόνιο πρόβλημα υγείας: αλλεργίες, αρθρίτιδες.

Υψηλή αρτηριακή πίεση.

Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα.

Χρόνιες δερματικές παθήσεις, νευροδερματίτιδα.

Βρογχικό άσμα.

Καρκίνος.

Η μελέτη έγινε σε 8200 ασθενείς: Kopschina, Daun – ΓΕΩΠΑΘΟΛΟΓΙΑ, Γερμανία 1995.

Παρατήρηση: Γενικά το γεωπαθητικό στρες δεν προκαλεί την αρρώστια, αλλά μάλλον αδυνατίζει το αμυντικό σύστημα του οργανισμού το οποίο μετά από καιρό οδηγεί στην κατάρρευση των ανοσοποιητικών λειτουργιών του σώματος.

Συμπερασματικά μπορεί να ειπωθεί ότι η Γεωπαθολογία ομοιάζει με την Τέχνη και Επιστήμη του Feng shui, με την διαφορά ότι η δεύτερη έχει τις ρίζες της στην αρχαία Κίνα, ενώ η πρώτη είναι καρπός της Δυτικής επιστήμης.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

1. The complete feng shui health handbook, Gerstung/Mehlhase, M.D.
2. http://www.schurg.de.en.htm/body_protection.html

Ο χρήστης steevemary δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Ο ακόλουθος χρήστης ευχαρίστησε τον/ην χρήστη steevemary Για αυτό εδώ το μήνυμα:
panlaw (30-01-2009)
Sponsored Links
Παλιά 30-01-2009, 14:19   #2
panlaw
Moderator
Το avatar του χρήστη panlaw
 

Προεπιλογή Άρρωστα κτίρια

Το θέμα λίγο ευρύτερα...

Οι άνθρωποι αρρωσταίνουν. Τα ζώα αρρωσταίνουν και αυτά. Αλλά τα κτίρια; Είναι τα κτίρια άψυχα όντα, απλές ανθρώπινες κατασκευές, που δεν προσβάλλονται από ασθένειες; Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Τον περισσότερο χρόνο της ζωής μας τον περνάμε σε εσωτερικούς χώρους. Ζούμε στο σπίτι μας και ζούμε το σπίτι μας. Η σχέση μας με αυτό είναι αμφίδρομη. Το σπίτι μας «ζει» και αυτό χάρη σε εμάς που το κατοικούμε. Το προσαρμόζουμε στις ανάγκες μας, αλλά και προσαρμοζόμαστε σε αυτό. Το σπίτι μας είναι για μας κάτι λιγότερο από ό,τι είναι το κέλυφος ενός σαλιγκαριού για το σαλιγκάρι, αλλά κάτι περισσότερο από ό,τι μια άψυχη τεχνική κατασκευή.
Ένα σπίτι, ή ένα κτίριο γενικότερα, είναι «άρρωστο» όταν μας κάνει να αρρωσταίνουμε. Άρρωστα, με άλλα λόγια, είναι τα κτίρια που δημιουργούν ένα νοσηρό (και νοσογόνο) περιβάλλον για αυτούς που τα κατοικούν ή που εργάζονται σε αυτά. Ανεξήγητοι πονοκέφαλοι, χρόνια κούραση και υπνηλία, ζαλάδες, ερεθισμοί και αλλεργίες είναι μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ένοικοι και οι χρήστες «άρρωστων κτιρίων».
«Ανοίξτε κανένα παράθυρο να μπει λίγος καθαρός αέρας», λέμε συχνά. Πόσο περίεργα ηχεί αυτή η φράση στις ημέρες μας, όταν όλοι ξέρουμε πόσο ρυπασμένος είναι ο αέρας των δρόμων σε μια σύγχρονη πόλη. Αυτό που οι περισσότεροι δεν ξέρουμε, είναι πόσες φορές πιο βεβαρημένος είναι ο εσωτερικός αέρας στα σπίτια που ζούμε ή στα γραφεία που δουλεύουμε. Και πράγματι. Αν ανοίξουμε για λίγο το παράθυρο αισθανόμαστε αναζωογονημένοι και συχνά τα συμπτώματα δυσφορίας υποχωρούν.
Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Ο εξωτερικός αέρας με τα καυσαέρια των αυτοκινήτων, τους άκαυστους υδρογονάνθρακες, το μονοξείδιο του άνθρακα, το διοξειδίου του θείου, τα οξείδια του αζώτου, τον μόλυβδο, το όζον και τους άλλους φωτοχημικούς ρύπους είναι 10 έως 100 φορές λιγότερο ρυπασμένος από τον αέρα στο εσωτερικό ενός άρρωστου κτιρίου.
Χρώματα, βερνίκια, οργανικοί διαλύτες, θερμάστρες πετρελαίου, θερμάστρες και κουζίνες υγραερίου, καυστήρες, μονωτικά και πυρίμαχα υλικά είναι οι σημαντικότερες πηγές αέριων ρύπων στον εσωτερικό των κτιρίων.
Τα χρώματα εκπέμπουν πτητικές οργανικές ενώσεις τόσο κατά το βάψιμο όσο και επί πολύ χρόνο αργότερα. Το ίδιο και οι οργανικοί διαλύτες, οι κόλλες, τα συνθετικά χαλιά και οι μοκέτες, τα πλαστικά πατώματα, οι επιπλώσεις από συνθετικό ξύλο, τα φωτοαντιγραφικά και οι εκτυπωτές στα γραφεία, τα προϊόντα καθαρισμού.
Η πιο επικίνδυνη από τις πτητικές οργανικές ενώσεις που εκπέμπονται από τους τοίχους, τα πατώματα και τα ξύλινα έπιπλα, αλλά και από το όχι και τόσο αθώο κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, ένα ερεθιστικό αέριο, που εκτός από τοξική έχει και ισχυρή καρκινογόνο δράση.
Προβλήματα στην υγεία προκαλεί και ο μόλυβδος που περιέχεται σε μερικά χρώματα και στα παλαιότερα σπίτια στις υδραυλικές εγκαταστάσεις σωληνώσεις του νερού. Αναιμία και προβλήματα στα οστά και το νευρικό σύστημα είναι οι επιπτώσεις του μολύβδου. Κίνδυνο για την υγεία αποτελεί και το μονοξείδιο του άνθρακα και τα οξείδια του αζώτου που εκπέμπονται όταν μαγειρεύουμε ή θερμαίνουμε το σπίτι με υγραέριο ή θερμάστρες πετρελαίου.
Εξαιρετικά επικίνδυνες είναι και ίνες αμιάντου που προκαλούν καρκίνο των πνευμόνων. Στέγες, σωληνώσεις, μονωτικά και πυρίμαχα υλικά περιέχουν αμίαντο, που όταν φθείρεται, σπάει ή κόβεται εκλύει τις καρκινογόνες ίνες του στον αέρα. Στην επικινδυνότητα του αμιάντου πρέπει να προστεθούν οι κίνδυνοι που προκαλεί η αφαίρεσή του από παλιά κτίρια.
Στις ασθένειες των κτιρίων περιλαμβάνεται και η υγρασία των εσωτερικών χώρων, αλλά και η καταπολέμησή της. Τα επιχρίσματα, που χρησιμοποιούμε για να καταπολεμήσουμε τους μύκητες που αναπτύσσονται στους υγρούς τοίχους, περιέχουν επικίνδυνα βιοκτόνα που χρησιμοποιούνται στα φυτοφάρμακα.
Άρρωστο, όπως είπαμε, είναι ένα κτίριο που μας αρρωσταίνει. Και ένα κτίριο με κακή θέρμανση, κακό φυσικό φωτισμό, παγωμένους τοίχους τον χειμώνα, πυρακτωμένους το καλοκαίρι και τα κλιματιστικά να αγωνίζονται να το ψύξουν ή να το θερμάνουν είναι ένα άρρωστο κτίριο που αργά ή γρήγορα κάνει άρρωστους αυτούς που το κατοικούν. Αν μάλιστα δεν φροντίζουμε να αλλάζουμε τα φίλτρα των κλιματιστικών προσθέτουμε στην χημική ρύπανση του εσωτερικού αέρα και μια επικίνδυνη μικροβιακή ρύπανση.
Κινδυνολογία; Όχι, καθόλου. Η περιγραφή των εν πολλοίς άγνωστων κινδύνων από την ρύπανση του αέρα στα σπίτια που ζούμε και στους χώρους που εργαζόμαστε είναι προϋπόθεση για την αντιμετώπισή τους. Το θέμα είναι μεγάλο και έχει μια κοινωνική και οικονομική διάσταση. Αυτοί που μένουν σε άρρωστα σπίτια είναι οι φτωχότεροι από τους συμπολίτες μας και θα τους ήταν δύσκολο να επενδύσουν για την εξυγίανση των σπιτιών τους, πολλώ δε μάλλον όταν μένουν με νοίκι. Το ψάρι όμως βρωμά, ως συνήθως από το κεφάλι. Σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε προσφάτως η Εταιρία για την προστασία της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αθήνα προκύπτουν δυο τινά. Το ένα είναι ότι το 75% των δημόσιων και εμπορικών κτιρίων δεν πληροί τους όρους ποιότητας του εσωτερικού αέρα και ότι 2 εκατομμύρια κατοικίες δεν διαθέτουν επαρκή μόνωση...
(από το ecocrete.gr)


...Για τις γεωπαθητικές ζώνες το έχω ψάξει κι εγώ λίγο το θέμα, Μαράκι, αλλά μια "πρακτική" μέθοδο εντοπισμού τους δεν έχω βρει...

Women make the best psychoanalysts until they fall in love. After that they make the best patients.
Ο χρήστης panlaw δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Ο ακόλουθος χρήστης ευχαρίστησε τον/ην χρήστη panlaw Για αυτό εδώ το μήνυμα:
steevemary (30-01-2009)
Απάντηση στο θέμα

Bookmarks

Tags
γεωπαθολογια

Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:44.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Style Copyright: Insert for ByTheWay www.insert.gr
Names, Logos, Trademarks: Όλα τα εμπορικά σήματα, διακριτικά, ονομασίες προϊόντων, ονόματα εταιρειών, γραφικά και λογότυπα που αποτελούν κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους και εμπίπτουν στη δική τους σφαίρα ευθύνης και η εμφάνισή τους στον διαδικτυακό μας τόπο δεν αποτελεί και δε θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μεταβίβαση, ή εκχώρηση άδειας, ή δικαιώματος χρήσης τους.
ByTheWay copyright 2007-2013Ad Management plugin by RedTyger