CPU Cooling: Thermalright Silver Arrow IB-E - ByTheWay Forums
 
 
 
ByTheWay Forums
     

Left Nav Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Συχνές Ερωτήσεις Ημερολόγιο Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα Right Nav

Left Container Right Container
 

Επιστροφή   ByTheWay Forums > Βασική κατηγορία > BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις

BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις Αποκλειστικά reviews/previews και πρώτες απόψεις συσκευών τεχνολογίας από την ομάδα του BYTHEWAY.

Κλειστό Θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολογήστε το θέμα Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 16-04-2014, 13:59   #1
despina_z
Ομάδα Σύνταξης
Το avatar του χρήστη despina_z
 

Προεπιλογή CPU Cooling: Thermalright Silver Arrow IB-E

H Thermalright είναι μια εταιρία θρύλος στο χώρο της ψύξης επεξεργαστών μιας και έχει προσφέρει κατά καιρούς κορυφαία σε απόδοση προϊόντα, τα οποία υπερείχαν ξεκάθαρα του ανταγωνισμού όταν παρουσιάστηκαν.

...Βέβαια τα τελευταία χρόνια αρκετές εταιρίας με πολύ αξιόλογα προϊόντα έκαναν την εμφάνιση τους με αποτέλεσμα να εκθρονίσουν την Thermalright από την κορυφή, οπότε και η τελευταία κάτι έπρεπε να κάνει για να πάρει το αίμα της πίσω. Με την νέα Silver Arrow IB-E η Thermalright παρουσιάζει μια ανανεωμένη έκδοση με υψηλότερη λειτουργικότητα και συμβατότητα της πρωτοποριακής Silver Arrow SB-E .

...Click the image to open in full size.


Η Silver Arrow IB-E είναι multiplatform συμβατή και έρχεται με υλικό στερέωσης για όλους τους κοινούς επεξεργαστές. Μητρικές της Intel LGA 775/1366/1155/1156/2011/1150 μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψήκτρα, καθώς και οι μητρικές της AMD AM2/AM2 + / AM3/AM3 + / FM1/FM2.

...Click the image to open in full size.Πακέτο και παρελκόμενα
...Η συσκευασία της Silver Arrow IB-E είναι ιδιαίτερα απλή και στην ουσία πρόκειται για ένα χάρτινο κουτί το οποίο δε διαθέτει καν γραφικά και σχέδια αλλά ούτε και πληροφορίες για την ίδια την ψήκτρα, πέραν της ονομασίας της.

...Click the image to open in full size.


Από ότι φαίνεται η Thermalright ήθελε να ρίξει το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο και αποφάσισε να προσφέρει την κορυφαία ψήκτρα τους σε ένα ιδιαίτερα απλό χαρτόκουτο. Προσωπικά δεν μας πειράζει αυτή η επιλογή μιας και το περιεχόμενο είναι που μετράει και όχι το περιτύλιγμα.

...Click the image to open in full size.


Ανοίγοντας το πακέτο διαπιστώνουμε ότι η ψήκτρα καθώς και τα υπόλοιπα εξαρτήματα προστατεύονται επαρκώς από αφρώδες προστατευτικά. Μπορεί η Thermalright να παραμέλησε την εξωτερική εμφάνιση της συσκευασίας αλλά φρόντισε ιδιαίτερα την προστασία του περιεχομένου του.

...Click the image to open in full size.


Τα παρελκόμενα συμπεριλαμβάνουν τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη στήριξη της ψήκτρας σε AMD και Intel sockets, έξι clips για την εγκατάσταση ανεμιστήρων (δηλαδή παρέχεται και ένα έξτρα σετ για την τοποθέτηση και τρίτου ανεμιστήρα), ένα σωληνάριο με θερμό-αγώγιμη πάστα, ένα μικρό κλειδί, ένα Y fan cable splitter και τέλος το εγχειρίδιο οδηγιών.

...Click the image to open in full size.


Οι TY-141 ανεμιστήρες που συνοδεύουν την ψήκτρα είναι αρκετά εμφανίσιμοι και με καλή ποιότητα κατασκευής.

...Click the image to open in full size.


Οι ισχυροί ανεμιστήρες παρέχουν μέγιστη ταχύτητα στις 1.300 σ.α.λ. με μια ικανότητα ροής αέρα έως 73.6 CFM - ανά ανεμιστήρα (!).

...Click the image to open in full size.


Οι δύο ανεμιστήρες φέρουν double-ball bearing είναι PWM ελεγχόμενοι και, συνεπώς, μπορούν να προσαρμοστούν αυτόματα με τις εκάστοτε περιστάσεις. Το εξαιρετικά ευρύ φάσμα ελέγχου μεταξύ περίπου 900 και 1.300 rpm σας εξασφαλίζει ότι ο ακουστικό ήχος που παράγεται από τους ανεμιστήρες θα είναι αρκετά αποδεκτός κατά τη συνήθη λειτουργία.

...Click the image to open in full size.


Επίσης το καλώδιο τροφοδοσίας τους, ως είθισται σε ανεμιστήρες υψηλής ποιότητας/τιμής, είναι fully sleeved έτσι δεν θα μπλέκει σε διάφορα εξαρτήματα μετά την τοποθέτηση της ψήκτρας στο κουτί του υπολογιστή.

...Click the image to open in full size.Ποιο αναλυτικά
...Παρόλο το μεγάλο όγκο της η Silver Arrow IB-E διαθέτει μια κομψή σιλουέτα η οποία της χαρίζει και ωραία εμφάνιση.

...Click the image to open in full size.


Η διάταξη πυραμίδας που ακολουθούν τα πτερύγια καθώς και τα γυαλιστερά καπάκια στο πάνω μέρος των heatpipes μαρτυρούν ότι τίποτα δε αφέθηκε στην τύχη, απεναντίας η Thermalright με τη συγκεκριμένη σχεδίαση προσπάθησε να συνδυάσει απόδοση με ομορφιά και τουλάχιστον το δεύτερο το πέτυχε εύκολα.

...Click the image to open in full size.


Η κύρια καινοτομία της Silver Arrow IB-E είναι το αναθεωρημένο σχέδιο της ψήκτρας. Για να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συμβατότητα με τη μητρική πλακέτα και τα κουτιά υπολογιστών, τα πτερύγια αλουμινίου κλιμακώνονται. Για άλλη μια φορά η Thermalright αποδεικνύει ότι είναι στην ευχάριστη θέση να ανταποκριθεί στα παράπονα των καταναλωτών που στο παρελθόν είχαν στην κατοχή τους την Silver Arrow SB-E .

...Click the image to open in full size.


Το αναθεωρημένο σχέδιο εξασφαλίζει ότι η πρώτη υποδοχή PCIe στις ATX μητρικές πλακέτες δεν "βρίσκει" πάνω στην ψήκτρα.

...Click the image to open in full size.


Από την άλλη πλευρά η ψήκτρα δεν προεξέχει πέρα από τις διαστάσεις των ATX μητρικών καρτών,και έτσι δεν υπάρχουν θέματα με τροφοδοτικά στο πάνω μέρος του κουτιού καθώς και με ανεμιστήρες οροφής.

...Click the image to open in full size.


Η υψηλότερη απόσταση από τα πτερύγια αλουμινίου στη βάση αποτρέπει στον ανεμιστήρα της ψήκτρας να βρίσκει πάνω σε ψύκτρες των RAM-modules. Και,τέλος,η Thermalright ήταν σε θέση να μειώσει το συνολικό ύψος του ψύχρας κατά περίπου 5 χιλ.,πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ψήκτρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε Midi-πύργους,στους οποίους ο προκάτοχος της δεν χώραγε.

...Click the image to open in full size.


Οχτώ ολόκληρα heatpipes 6 mm διαπερνούν τη βάση, τη στιγμή που σε άλλες κορυφαίες ψύκτρες βρίσκουμε συνήθως τέσσερα ή έξη. Για την προστασία από τη διάβρωση τα heatpipes και η βάση είναι επινικελωμένα.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.


Η βάση δε διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο πάχος και το φινίρισμα της είναι άριστο, αυτό που αποκαλούμε καθρέφτης. Όπως όλες οι ψύκτρες έτσι και αυτή έρχεται με ένα προστατευτικό αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος της βάση της, το οποίο φυσικά πρέπει να αφαιρέσετε προτού τοποθετήσετε την ψήκτρα στο socket.

...Click the image to open in full size.


Επίσης, περίπου στο μέσο της υπάρχει ένα εξόγκωμα το οποίο σύμφωνα με την Thermalright προσφέρει καλύτερη επαφή με το κέντρο του heatspreader του επεξεργαστή.

...Click the image to open in full size.Eγκατασταση
...Για άλλη μια φορά , ως πρώτη κίνηση θα πρέπει να τοποθετηθεί η πλάκα υποστηρίξεως στο πίσω μέρος της μητρικής πλακέτας.

...Click the image to open in full size.


Κατόπιν, περνάτε τις βίδες της οπίσθιας πλάκας και στο εμπρός μέρος της μητρικής πλακέτας και τις στερεώνετε με τα παξιμάδια. Μετά βιδώνετε πάνω τους την βάση στήριξης της ψήκτρας.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.


Η τοποθέτηση των ανεμιστήρων είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία, απλά πρέπει να έχετε υπόψη ότι μόνο ένα ζευγάρι ελασμάτων από τα παρεχόμενα τρία ταιριάζει στον μεγάλο ανεμιστήρα, που τοποθετείται στο κέντρο. Τα υπόλοιπα είναι για το δεύτερο μικρότερο ανεμιστήρα καθώς και για έναν επιπλέον, στην περίπτωση που θέλετε να τοποθετήσετε και τρίτο. Και οι δύο ανεμιστήρες διαθέτουν 4pin connector οπότε μπορούν να οδηγηθούν από σήμα PWM μέσω της μητρικής.

...Click the image to open in full size.


Χάρη στη νέα σχεδίαση της,η Thermalright Silver Arrow IB-E δεν βρίσκει πάνω στις υποδοχές μνήμης RAM ακόμα και εγκατεστημένη με δύο ανεμιστήρες. Η όλη εγκατάσταση είναι ευχάριστη και εύκολη. Όλα τα εξαρτήματα βιδώνονται άνετα με αποτέλεσμα, μια αποτελεσματική και τέλεια επαφή της ψήκτρας πάνω στον επεξεργαστή.

...Click the image to open in full size.Σύστημα ελέγχου
...Σύστημα ελέγχου:

 • Processor: Intel Core i7 2600K - Stock and @ 4.4GHz(1.35v)
 • Motherboard: Gigabyte Z68 AP-D3 Rev 2.0
 • Memory: Mushkin Blackline PC3 16000 9-9-9-24 1600MHz
 • Video Card: XFX Radeon HD6970
 • Power Supply: Mushkin 1000 watt Joule Modular power supply
 • Hard Drive: 1 x Seagate 1TB SATA
 • Optical Drive: Lite-On DVD-RW
 • OS: Windows 7 Professional 64-bit
 • Case: Corsair Obsidian Series 650D

...Click the image to open in full size.Επιδόσεις
...Μιλάμε για μια από τις κορυφαίες αερόψυκτρες που άνετα κοντράρει λύσεις υδρόψυξης.

...Click the image to open in full size.


Η Thermalright Silver Arrow IB-E τα πηγαίνει αρκετά καλά μιας και καταφέρνει και περνάει μπροστά, έστω και οριακά, από την Phanteks PH-TC14PE. Βέβαια χάνει λίγο από τις ψύκτρες Noctua NH-U14S και Deepcool Neptwin.

...Click the image to open in full size.


Και στον τομέα του θορύβου τα πηγαίνει καλά η Thermalright Silver Arrow IB-E μιας και βρίσκεται κοντά στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης.Μπορείτε να ρίξετε τις στροφές μέσω των PWM ανεμιστήρων.

...Click the image to open in full size.Συμπέρασμα
...Η Thermalright με το συγκεκριμένο προϊόν έδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία αφού βελτίωσε κατά πολύ την λειτουργικότητα και συμβατότητα της πρωτοποριακής Silver Arrow SB-E. Με το αναθεωρημένο σχέδιο της ψήκτρας έχει πλέον εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή συμβατότητα με τη μητρική πλακέτα και τα κουτιά υπολογιστών, .Το αναθεωρημένο σχέδιο εξασφαλίζει ότι η πρώτη υποδοχή PCIe στις ATX μητρικές πλακέτες δεν "βρίσκει" πάνω στην ψήκτρα. Από την άλλη πλευρά η ψύκτρα δεν προεξέχει πέρα από τις διαστάσεις των ATX μητρικών καρτών,και έτσι δεν υπάρχουν θέματα με τροφοδοτικά στο πάνω μέρος του κουτιού καθώς και με ανεμιστήρες οροφής.Η υψηλότερη απόσταση από τα πτερύγια αλουμινίου στη βάση αποτρέπει στόν ανεμιστήρα της ψύκτρας να βρίσκει πάνω σε ψύκτρες των RAM-modules.Και,τέλος,η Thermalright ήταν σε θέση να μειώσει το συνολικό ύψος του ψύκρας κατά περίπου 5 χιλ.,πράγμα το οποίο σημαίνει ότι η ψύκτρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε Midi-πύργους,στούς οποίους ο προκάτοχος της δεν χώραγε.

...Click the image to open in full size.


Η Silver Arrow IB-E είναι μια από τις πιο ακριβές λύσεις αερόψυξης σήμερα, αλλά με το που την αντικρίσει κάποιος από κοντά και δει την ποιότητα κατασκευή της καθώς και τις λεπτομέρειες της εμφάνισης της, εύκολα θα καταλάβει γιατί διατίθεται σε αυτή την τιμή. Η ψύκτρα αν και διαθέτει μεγάλο όγκο και βάρος, λόγο της σχεδίασης διπλών πύργων που υιοθετεί, καταφέρνει και κρύβει αποτελεσματικά τις διαστάσεις της χάρις στην έξυπνη σχεδίαση και την περίτεχνη κατασκευή των πτερυγίων της. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες ψύκτρες που έχουν περάσει το κατώφλι του εργαστηρίου μας και όπως ήδη γνωρίζετε δεν έχουμε δοκιμάσει και λίγες.Το πιο καλό σε όλη την ιστορία είναι ότι η Silver Arrow IB-E δε ζητάει υπερβολικά λεφτά(65€) για αυτά που προσφέρει, απεναντίας πρόκειται για μια από τις πιο οικονομικές high-end λύσεις αερόψυξης και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσα στη τιμή της περιλαμβάνονται και δύο, υψηλής ποιότητας, ανεμιστήρες. Νομίζω ότι η προηγούμενη σελίδα με τα συγκεντρωτικά γραφήματα όλων των λύσεων ψύξης για επεξεργαστές που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής, τα μαρτύρησε όλα. Η Silver Arrow IB-E πέρα από επιδόσεις διαθέτει και εξαιρετική εμφάνιση αλλά και normal εκλυόμενο θόρυβο. Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αν ζητάτε το απόλυτο και θέλετε να παραμείνετε σε λύσεις αερόψυξης τότε η Thermalright Silver Arrow IB-E είναι μονόδρομος.

Click the image to open in full size.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1.jpg
Εμφανίσεις: 2214
Μέγεθος: 47,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1a.jpg
Εμφανίσεις: 252
Μέγεθος: 54,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2.jpg
Εμφανίσεις: 222
Μέγεθος: 29,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 11.jpg
Εμφανίσεις: 267
Μέγεθος: 26,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 22.jpg
Εμφανίσεις: 233
Μέγεθος: 37,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 33.jpg
Εμφανίσεις: 241
Μέγεθος: 51,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 44.jpg
Εμφανίσεις: 234
Μέγεθος: 27,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 55.jpg
Εμφανίσεις: 255
Μέγεθος: 54,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 66.jpg
Εμφανίσεις: 233
Μέγεθος: 38,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 77.jpg
Εμφανίσεις: 227
Μέγεθος: 28,2 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 88.JPG
Εμφανίσεις: 218
Μέγεθος: 21,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 111.jpg
Εμφανίσεις: 233
Μέγεθος: 30,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 222.jpg
Εμφανίσεις: 250
Μέγεθος: 57,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 333.jpg
Εμφανίσεις: 231
Μέγεθος: 63,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 444.jpg
Εμφανίσεις: 238
Μέγεθος: 53,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 555.jpg
Εμφανίσεις: 237
Μέγεθος: 38,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 666.jpg
Εμφανίσεις: 239
Μέγεθος: 79,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 777.JPG
Εμφανίσεις: 232
Μέγεθος: 91,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 777a.jpg
Εμφανίσεις: 225
Μέγεθος: 71,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 888.jpg
Εμφανίσεις: 235
Μέγεθος: 41,3 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 999.jpg
Εμφανίσεις: 213
Μέγεθος: 78,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1111.jpg
Εμφανίσεις: 247
Μέγεθος: 68,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2222.jpg
Εμφανίσεις: 217
Μέγεθος: 39,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2222a.jpg
Εμφανίσεις: 225
Μέγεθος: 62,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2222b.jpg
Εμφανίσεις: 230
Μέγεθος: 53,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 3333.jpg
Εμφανίσεις: 235
Μέγεθος: 95,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 4444.jpg
Εμφανίσεις: 231
Μέγεθος: 75,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 11111.jpg
Εμφανίσεις: 52
Μέγεθος: 36,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 111111.jpg
Εμφανίσεις: 236
Μέγεθος: 46,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 222222.jpg
Εμφανίσεις: 219
Μέγεθος: 46,7 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 333333.jpg
Εμφανίσεις: 224
Μέγεθος: 44,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1111111.jpg
Εμφανίσεις: 228
Μέγεθος: 89,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: editorschoise.jpg
Εμφανίσεις: 219
Μέγεθος: 27,0 KB  

“Money Is Numbers And Numbers Never And. If It Takes Money To Be Happy, Your Search For Happiness Will Never End.” -Bob Marley

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nectons : 17-04-2014 στις 11:55.
Ο χρήστης despina_z δεν είναι συνδεδεμένος  
Sponsored Links
Κλειστό Θέμα

Bookmarks

Tags
arrow, ibe, silver, thermalright
Διαβάστε επίσης
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
CPU Cooling: Thermalright AXP-100 Muscle despina_z BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 26-03-2014 10:08
PC CPU Cooling: Thermalright AXP-200 Muscle despina_z BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 22-03-2014 21:38
PC Cooling: Thermalright HR-22 despina_z BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 11-01-2014 13:58
PC Cooling: Thermalright AXP-200 despina_z BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 11-01-2014 13:27


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:34.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Style Copyright: Insert for ByTheWay www.insert.gr
Names, Logos, Trademarks: Όλα τα εμπορικά σήματα, διακριτικά, ονομασίες προϊόντων, ονόματα εταιρειών, γραφικά και λογότυπα που αποτελούν κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους και εμπίπτουν στη δική τους σφαίρα ευθύνης και η εμφάνισή τους στον διαδικτυακό μας τόπο δεν αποτελεί και δε θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μεταβίβαση, ή εκχώρηση άδειας, ή δικαιώματος χρήσης τους.
ByTheWay copyright 2007-2013Ad Management plugin by RedTyger