CPU Cooling: Thermalright True Spirit 140 Power - ByTheWay Forums
 
 
 
ByTheWay Forums
     

Left Nav Εγγραφή Συχνές Ερωτήσεις Συχνές Ερωτήσεις Ημερολόγιο Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα Right Nav

Left Container Right Container
 

Επιστροφή   ByTheWay Forums > Βασική κατηγορία > BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις

BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις Αποκλειστικά reviews/previews και πρώτες απόψεις συσκευών τεχνολογίας από την ομάδα του BYTHEWAY.

Κλειστό Θέμα
 
Εργαλεία Θεμάτων Αξιολογήστε το θέμα Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 17-04-2014, 12:32   #1
despina_z
Ομάδα Σύνταξης
Το avatar του χρήστη despina_z
 

Προεπιλογή CPU Cooling: Thermalright True Spirit 140 Power

Η Thermalright, γνωστή εταιρεία η οποία ειδικεύεται στο χώρο των λύσεων ψύξης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές,πρόσφατα κυκλοφόρησε μια ανανεωμένη έκδοση της ήδη επιτυχημένης ψήκτρας True Spirit 140 με την προσθήκη στην ονομασία της φράσης Power.

...
Η νέα True Spirit 140 Power είναι μια ψήκτρα τύπου πύργου με μια βάση από χαλκό και με 8 αγωγούς απαγωγής της θερμότητας 6 χιλιοστών σε σύγκριση με τις άλλες True Spirit 140 που διαθέτουν 6 αγωγούς απαγωγής της θερμότητας 6 χιλιοστών.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.


Αυτή η ψήκτρα υποστηρίζει πολλαπλές πλατφόρμες καθιστώντας την μια σοφή επιλογή για εκείνους που ενδέχεται να αλλάζουν μητρικές και επεξεργαστές όπως τα ρούχα τους. Μητρικές της Intel LGA 775/1366/1155/1156/2011/1150 μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψήκτρα, καθώς και οι μητρικές της AMD AM2/AM2 + / AM3/AM3 + / FM1/FM2. Ο ανεμιστήρας της Thermalright με κωδικό TY-140 περιλαμβάνεται και είναι PWM.

...Click the image to open in full size.Πακέτο και παρελκόμενα
...Από ότι φαίνεται η Thermalright άλλαξε ύφος στις συσκευασίες της.
Η συσκευασία της Thermalright True Spirit 140 Power είναι ιδιαίτερα προσεγμένη αυτή τη φορά με γραφικά και σχέδια αλλά και πληροφορίες για την ίδια την ψήκτρα, πέραν της ονομασίας της.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.


Ανοίγοντας το πακέτο διαπιστώνουμε ότι η ψήκτρα καθώς και τα υπόλοιπα εξαρτήματα προστατεύονται επαρκώς από αφρώδες προστατευτικά. Τα παρελκόμενα συμπεριλαμβάνουν τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη στήριξη της ψήκτρας σε AMD και Intel sockets, έξι clips για την εγκατάσταση ανεμιστήρων (δηλαδή παρέχεται και ένα έξτρα σετ για την τοποθέτηση και τρίτου ανεμιστήρα), ένα σωληνάριο με θερμό-αγώγιμη πάστα, ένα μικρό κλειδί, ένα Y fan cable splitter και τέλος το εγχειρίδιο οδηγιών.

...Click the image to open in full size.


Ο TY-147 PWM ανεμιστήρας που συνοδεύει την ψήκτρα είναι αρκετά εμφανίσιμος και με καλή ποιότητα κατασκευής.

...Click the image to open in full size.


Ο ανεμιστήρας παρέχει μέγιστη ταχύτητα στις 1.300 σ.α.λ. με μια ικανότητα ροής αέρα έως 73.6 CFM - ανά ανεμιστήρα (!). Λόγω του εκλεπτυσμένου σχεδιασμού του, η εσωτερική διάμετρος του ανεμιστήρα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από εκείνη ενός συμβατικού ανεμιστήρα 140 χιλ (!). Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε χαμηλή ταχύτητα και αντίστοιχα χαμηλότερο θόρυβο, η απόδοση είναι υψηλότερη από των περισσότερων συμβατικών 120 χιλιοστών ανεμιστήρων. Για μια αθόρυβη λειτουργία, το μοντέλο χρησιμοποιεί επτά λεπίδες σε σχήμα "τορπίλης" .

...Click the image to open in full size.


Ο ανεμιστήρας είναι PWM ελεγχόμενος και, συνεπώς, μπορεί να προσαρμοστεί αυτόματα με τις εκάστοτε περιστάσεις. Το εξαιρετικά ευρύ φάσμα ελέγχου μεταξύ περίπου 900 και 1.300 rpm σας εξασφαλίζει ότι ο ακουστικό ήχος που παράγεται από τον ανεμιστήρα θα είναι αρκετά αποδεκτός κατά τη συνήθη λειτουργία.

...Click the image to open in full size.


Επίσης το καλώδιο τροφοδοσίας του, ως είθισται σε ανεμιστήρες υψηλής ποιότητας/τιμής, είναι fully sleeved έτσι δεν θα μπλέκει σε διάφορα εξαρτήματα μετά την τοποθέτηση της ψήκτρας στο κουτί του υπολογιστή.

...Click the image to open in full size.Ποιο αναλυτικά
...Η Thermalright έχει αναβαθμίσει την ψήκτρα σημαντικά.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.


Η Power τώρα έρχεται με έξι heatpipes 8 χιλιοστά πάχους(προηγουμένως 6 mm).

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.


Τα χάλκινα heatpipes τώρα είναι από νικέλιο.

...Click the image to open in full size.


Τα heatpipes είναι ιδανικά τοποθετημένα για να διαχέουν αποτελεσματικά τη θερμότητα που παράγεται από την CPU στα 50 πτερύγια αλουμινίου.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.


Επίσης,η καμπυλωτή σχεδίαση των πτερυγίων αλουμινίου πραγματικά δίνει μια μοναδική εμφάνιση.

...Click the image to open in full size.


Από αυτή την οπτική γωνία, μπορείτε να δείτε τα πτερύγια που είναι τοποθετημένα έτσι ώστε μέσω της ψήκτρας να αποβάλει την θερμότητα προς τα πάνω.

...Click the image to open in full size.


Σε συνδυασμό με το μαύρο ανοδιωμένο καπάκι προσδίδουν μια πολύ κομψή εμφάνιση.

...Click the image to open in full size.


Η επιφάνεια επαφής του χαλκού την ψήκτρα είναι από νικέλιο και γυαλισμένα.

...Click the image to open in full size.


Η βάση δε διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλο πάχος και το φινίρισμα της είναι άριστο, αυτό που αποκαλούμε καθρέφτης. Όπως όλες οι ψύκτρες έτσι και αυτή έρχεται με ένα προστατευτικό αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος της βάση της, το οποίο φυσικά πρέπει να αφαιρέσετε προτού τοποθετήσετε την ψήκτρα στο socket.

...Click the image to open in full size.Eγκατασταση
...Για άλλη μια φορά , ως πρώτη κίνηση θα πρέπει να τοποθετηθεί η πλάκα υποστηρίξεως στο πίσω μέρος της μητρικής πλακέτας.

...Click the image to open in full size.


Κατόπιν, περνάτε τις βίδες της οπίσθιας πλάκας και στο εμπρός μέρος της μητρικής πλακέτας και τις στερεώνετε με τα παξιμάδια. Μετά βιδώνετε πάνω τους την βάση στήριξης της ψήκτρας.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.


Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα(ανεμιστήρων) είναι μια σχετικά εύκολη διαδικασία μέσω των ελασμάτων.

...Click the image to open in full size.Click the image to open in full size.


Η νέα ψήκτρα έχει βελτιστοποιηθεί και στο θέμα της συμβατότητας. Χάρη στη νέα σχεδίαση της,η Thermalright True Spirit 140 Power δεν βρίσκει πάνω στις υποδοχές μνήμης RAM ακόμα και εγκατεστημένη με δύο ανεμιστήρες. Η όλη εγκατάσταση είναι ευχάριστη και εύκολη.Όλα τα εξαρτήματα βιδώνονται άνετα με αποτέλεσμα, μια αποτελεσματική και τέλεια επαφή της ψήκτρας πάνω στον επεξεργαστή.

...Click the image to open in full size.Σύστημα ελέγχου
...Σύστημα ελέγχου:

 • Processor: Intel Core i7 2600K - Stock and @ 4.4GHz(1.35v)
 • Motherboard: Gigabyte Z68 AP-D3 Rev 2.0
 • Memory: Mushkin Blackline PC3 16000 9-9-9-24 1600MHz
 • Video Card: XFX Radeon HD6970
 • Power Supply: Mushkin 1000 watt Joule Modular power supply
 • Hard Drive: 1 x Seagate 1TB SATA
 • Optical Drive: Lite-On DVD-RW
 • OS: Windows 7 Professional 64-bit
 • Case: Corsair Obsidian Series 650D


...Click the image to open in full size.Επιδόσεις
...Η Thermalright True Spirit 140 Power μας αντάμειψε με κορυφαίες επιδόσεις που ξεπερνάνε τις αντίστοιχες πολλών ψηκτρών διπλού πύργου και πλησιάζουν επικίνδυνα αυτές των κορυφαίων λύσεων υδρόψυξης.

...Click the image to open in full size.


Πραγματικά μας εξέπληξε η απόδοση της True Spirit 140 Power και δεν περιμέναμε σε καμιά περίπτωση να πετύχει τόσο μικρές θερμοκρασίες. Μπράβο στην Thermalright που κατάφερε με μια μαζεμένων διαστάσεων ψήκτρα να βάλει τα γυαλιά σε θηρία που ζυγίζουν αρκετά περισσότερο από ένα κιλό και έχουν τεράστιο όγκο.

...Click the image to open in full size.


Με τους ανεμιστήρες σε χαμηλές στροφές η Thermalright True Spirit 140 Power ήταν εντελώς αθόρυβη. Τέλος, με τον ανεμιστήρα σε πλήρες στροφές οι θερμοκρασίες κατέβηκαν σε high-end επίπεδα και ο θόρυβος αυξήθηκε μεν, χωρίς να ξεπεράσει τα 39 dBA δε. Από ότι φαίνεται ο συνδυασμός με τα 8 heatpipes και χαμηλών στροφών ανεμιστήρα έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο από κορυφαίες επιδόσεις με τον ελάχιστα δυνατό εκλυόμενο θόρυβο.

...Click the image to open in full size.Συμπέρασμα
...Νομίζω ότι δε χρειάζεται να πω (γράψω καλύτερα) πολλά μιας και οι αριθμοί και τα γραφήματα των προηγούμενων σελίδων τα αποκάλυψαν όλα. Η Thermalright για άλλη μια φορά έδειξε γιατί είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες κατασκευής λύσεων ψύξης για επεξεργαστές. Πρόκειται άλλωστε για μια εταιρία που δεν ασχολείται με τίποτε άλλο παρά μόνο με αυτό τον τομέα, οπότε η τεχνογνωσία και η εμπειρία που έχει αποκτήσει είναι τεράστια. Αν συνδυάσουμε τα παραπάνω με την κορυφαία ποιότητα κατασκευής που χαρακτηρίζει όλα τα προϊόντα της, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από εξαιρετικό. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα η True Spirit 140 Power να αποδίδει τουλάχιστον το ίδιο καλά με τον προκάτοχο της, που πραγματικά ήταν φονέας γιγάντων με τις άριστες επιδόσεις του. Aπο ότι αποδείχτηκε μέσα από τον τομέα των επιδόσεων η νέα Power κοντράρει στα ίσια κορυφαίες αερόψυκτρες . Η νέα σχεδίαση με τα 8 heatpipes και το νικέλιο προσφέρουν κατά πολύ βελτιωμένες επιδόσεις. Επίσης σε χαμηλές ταχύτητες περιστροφής ο ανεμιστήρας είναι πρακτικά αθόρυβος και καταφέρνει ταυτόχρονα να χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις, ενώ ακόμη και σε φουλ ταχύτητα ο θόρυβος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμιά περίπτωση ενοχλητικός.

...Click the image to open in full size.


Αναμφισβήτητα η νέα Thermalright True Spirit 140 Power διαθέτει εντυπωσιακή εμφάνιση και αρκετά μαζεμένες διαστάσεις, οπότε δε θα σας ζορίσει ιδιαίτερα κατά την εγκατάσταση της αλλά ούτε και θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα συμβατότητας με μνήμες, μητρικές κτλ. Όχι τουλάχιστον στο ίδιο βαθμό με ψύκτρες που ακολουθούν τη σχεδίαση διπλού πύργου.Ταυτόχρονα καταφέρνει και κρατάει την τιμή της σε χαμηλά επίπεδα(40€). Συνοψίζοντας στη True Spirit 140 Power , πιστεύω ότι είναι μια άψογη επιλογή για όποιον θέλει top επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλή τιμή και όμορφη εμφάνιση.

Click the image to open in full size.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1.jpg
Εμφανίσεις: 2271
Μέγεθος: 41,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1a.jpg
Εμφανίσεις: 271
Μέγεθος: 42,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1b.jpg
Εμφανίσεις: 263
Μέγεθος: 93,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2.jpg
Εμφανίσεις: 266
Μέγεθος: 28,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 11.jpg
Εμφανίσεις: 272
Μέγεθος: 43,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 11a.jpg
Εμφανίσεις: 258
Μέγεθος: 43,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 11b.jpg
Εμφανίσεις: 277
Μέγεθος: 42,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 11c.jpg
Εμφανίσεις: 266
Μέγεθος: 36,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 22.jpg
Εμφανίσεις: 272
Μέγεθος: 30,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 33.jpg
Εμφανίσεις: 288
Μέγεθος: 39,8 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 44.JPG
Εμφανίσεις: 270
Μέγεθος: 61,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 55.jpg
Εμφανίσεις: 279
Μέγεθος: 18,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 66.JPG
Εμφανίσεις: 270
Μέγεθος: 40,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 111.jpg
Εμφανίσεις: 264
Μέγεθος: 59,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 111a.jpg
Εμφανίσεις: 275
Μέγεθος: 39,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 222.jpg
Εμφανίσεις: 265
Μέγεθος: 74,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 222a.jpg
Εμφανίσεις: 268
Μέγεθος: 39,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 333.jpg
Εμφανίσεις: 271
Μέγεθος: 49,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 444.JPG
Εμφανίσεις: 268
Μέγεθος: 99,7 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 444a.jpg
Εμφανίσεις: 269
Μέγεθος: 58,8 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 555.jpg
Εμφανίσεις: 267
Μέγεθος: 50,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 666.jpg
Εμφανίσεις: 265
Μέγεθος: 39,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 777.jpg
Εμφανίσεις: 271
Μέγεθος: 21,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 888.jpg
Εμφανίσεις: 302
Μέγεθος: 77,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 999.jpg
Εμφανίσεις: 274
Μέγεθος: 72,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1111.jpg
Εμφανίσεις: 275
Μέγεθος: 68,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2222.jpg
Εμφανίσεις: 266
Μέγεθος: 39,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2222a.jpg
Εμφανίσεις: 257
Μέγεθος: 62,0 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 2222b.jpg
Εμφανίσεις: 276
Μέγεθος: 53,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 3333.jpg
Εμφανίσεις: 266
Μέγεθος: 35,8 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 3333a.jpg
Εμφανίσεις: 270
Μέγεθος: 53,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 4444.jpg
Εμφανίσεις: 271
Μέγεθος: 68,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 11111.jpg
Εμφανίσεις: 766
Μέγεθος: 88,3 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 111111.jpg
Εμφανίσεις: 290
Μέγεθος: 49,5 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 222222.jpg
Εμφανίσεις: 575
Μέγεθος: 49,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 333333.jpg
Εμφανίσεις: 266
Μέγεθος: 44,9 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 1111111.jpg
Εμφανίσεις: 268
Μέγεθος: 48,4 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: recommend.jpg
Εμφανίσεις: 276
Μέγεθος: 27,0 KB  

“Money Is Numbers And Numbers Never And. If It Takes Money To Be Happy, Your Search For Happiness Will Never End.” -Bob Marley

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη despina_z : 17-04-2014 στις 12:48.
Ο χρήστης despina_z δεν είναι συνδεδεμένος  
Ο ακόλουθος χρήστης ευχαρίστησε τον/ην χρήστη despina_z Για αυτό εδώ το μήνυμα:
techguru (18-04-2014)
Sponsored Links
Κλειστό Θέμα

Bookmarks

Tags
140, power, spirit, thermalright, true
Διαβάστε επίσης
Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
PC CPU Cooling: Thermalright AXP-200 Muscle despina_z BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 22-03-2014 21:38
PC Cooling: Thermalright HR-22 despina_z BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 11-01-2014 13:58
PC Cooling: Thermalright AXP-200 despina_z BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 11-01-2014 13:27
Pc cooling: Gelid Rev. 2 Silent Spirit techguru BYTHEWAY REVIEWS & Παρουσιάσεις 0 21-11-2012 22:44
Πώληση Mobo Foxconn Bloodrage X58,Ram OCZ 6GB REAPER 1866MHZ,Thermalright True Cooper wishmaster Αγοραπωλησίες Γενικά 0 15-12-2010 22:05


Εργαλεία Θεμάτων
Τρόποι εμφάνισης Αξιολογήστε αυτό το θέμα
Αξιολογήστε αυτό το θέμα:

Δικαιώματα - Επιλογές
BB code is σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts


Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:27.


Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Style Copyright: Insert for ByTheWay www.insert.gr
Names, Logos, Trademarks: Όλα τα εμπορικά σήματα, διακριτικά, ονομασίες προϊόντων, ονόματα εταιρειών, γραφικά και λογότυπα που αποτελούν κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα, ανήκουν στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους και εμπίπτουν στη δική τους σφαίρα ευθύνης και η εμφάνισή τους στον διαδικτυακό μας τόπο δεν αποτελεί και δε θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως μεταβίβαση, ή εκχώρηση άδειας, ή δικαιώματος χρήσης τους.
ByTheWay copyright 2007-2013Ad Management plugin by RedTyger